USLUGE FIZITEROS AMBULANTE ZA FIZIKALNU TERAPIJU I REHABILITACIJU

Kombinovanim pristupom u lečenju hroničnih i akutnih stanja i sportskih povreda koštano-zglobnih i nervno–mišićnih oboljenja Fiziteros ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju u svom radu primenjuje najsavremenije fizikalne procedure.

Usluge Fiziteros ambulante elektromagnetno polje

ELEKTROMAGNETNO POLJE

Magnetoterapija deluje analgetički, antizapaljenski i antiedematozno. Ona smanjuje bol i stimuliše regeneraciju tkiva. Magnetoterapija povoljno deluje na stvaranje kalusa posle preloma kostiju, pa su mišićnoskeletna oboljenja najčešća indikacija za njegovo korišćenje.

Usluge Fiziteros ambulante elektroterapija

ELEKTROTERAPIJA

Elektroterapija izaziva dilataciju (širenje) krvnih sudova i pojačava cirkulaciju krvi i limfe, pri čemu se povećava trofika tkiva i pospešuje reapsorpcija edema i smanjenje otoka. Na taj način smanjuje se zapaljenski proces i pomaže da se odstrane faktori koji dovode do bola.

Usluge Fiziteros ambulante laser visokog intenziteta

LASER VISOKOG INTENZITETA

Laseroterapija predstavlja primenu lasera kao izvora koherentne monohromatske svetlosti, veoma usmerenog snopa. Laser predstavlja stimulisano zračenje gde su svi emitovani fotoni jednaki, imaju istu talasnu dužinu, isti smer kretanja, pa je dobijena svetlost monohromatska, koherentna i usmerena.

Usluge Fiziteros ambulante klaster

KLASTER

Laseri koji se koriste u fizikalnoj medicini spadaju u grupu lasera male snage zbog čega nemaju izraženo termičko dejstvo, već se njihovo delovanje ispoljava zahvaljujući apsorpciji, odnosno upijanju energije od ćelija obasjanog tkiva. Ovo menja metabolizam ćelija u pravcu normalizacije i oporavka funkcije prvo samih ćelija, zatim tkiva i na kraju celog organizma.

Usluge Fiziteros ambulante shock wave

SHOCK WAVE

Shock wave terapija radijalnim udarnim talasima je moderan i visoko efektivan metod lečenja povreda i bolova. Shock Wave predstavlja pulsiranje mehaničkog pritiska koji se širi kao talas u sredini, a to su čujni visoko energetsko zvučni talasi.

tekar

TEKAR

Terapija Tekar aparatom vrši se tako što se povređeno mesto tretira biokompatibilnom radijalnom energijom koja ubrzava metaboličke procese na ćelijskom nivou i povećava prirodnu energiju tkiva koje se tretira, stimulišući na taj način prirodne procese samozaceljivanja, kao i anti-inflamatorne procese.

Usluge Fiziteros ambulante Linfna drenaza

LINFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je masažna tehnika za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema i eliminaciju otoka.  Tehnika limfne drenaže, takođe, podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora i detoksikaciju, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam.

Usluge Fiziteros ambulante Klaster

ULTRA ZVUK

Ultrazvuk terapija svojim mehaničkim dejstvom dovodi do zgušnjavanja i razređivanja tkiva i ispoljava se u vidu mikromasaže. Ultrazvučna terapija se primenjuje tako što je neophodan kontaktni medijum izmedju ultrazvučne sonde i kože pacijenta, jer ne sme da postoji ni najmanji sloj vazduha koji može potpuno da odbije ultrazvučni snop pa da terapija nema nikakvog efekta

Usluge Fiziteros ambulante manuelna masaza

MANUELNA MASAŽA

Fizikalna terapija u našoj ambulanti Fiziteros ogleda se kroz nekoliko vrsta masaža:

RELAKS

Ova tehnika koristi se za opuštanje celog tela, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam, pomaže detoksikcaju i smanjuje napetost.

TERAPEUTSKA

Terapeutskom masažom ciljano se rešavaju problemi svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom pacijenta, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa.Ova vrsta masaže najčešće se primenje u procesu rehabilitacije nakon povreda kao što su uganuća, iščašenja, prelom i u postoperativnom toku.

SPORTSKA

Sportska masaža je dinamična, zahtevna, brza, masaža celog ili određenih delova tela. Uglavnom se izvodi na profesionalnim sportistima koji su izloženi teškom fizičkom naporu. Fizioterapeuti i maseri ordinacije su iskusni i obučeni da primene ove tehnike masiranja kako bi se smanjila mišićna napetost nastala kao posledica premora i da bi se postigla duboka telesna i psihička opuštenost.

KINEZI TERAPIJA

Kineziterapija predstavlja primenu pokreta u lečenju bolesnika. Kineziterapija se primenjuje zato što je ona osnova funkcionalnog lečenja i osposobljavanja pacijenata nakon povreda i bolnih stanja. Bez kineziterapije se ne može zamisliti lečenje povreda u rehabilitaciji.

Kineziterapija predstvalja lečenje pokretom i ima: opšte, refleksnoi lokalno dejstvo na organizam pacijenta.

Opšte dejstvo kineziterapije:

  • pojačava se rad srca i krvnih sudova,
  • ubrzava aktivnost pluća,
  • povećava disajni volumen i razmena gasova

KINEZIO TRAKE

Kinezio trake ili kinezio tape predstavlja metodu aplikacije tankih, elastičnih traka na bazi pamuka koje pomažu kod velikog broja stanja i povreda i zapaljenskih procesa. Ima gotovo ista svojstva poput ljudske kože što se tiče debljine i elastičnosti što omogućava nošenje bez ometanja pokreta.

Sve više profesionalnih sportista korsti kinezi trake ili kinezio tape kako bi poboljšali svoje performanse. Upotreba kinezi traka ili kinezi tape je svakodnevna kako bi se umanjio bol i poboljšale mogućnosti sportista. Naravno ova metoda sa strane deluje malo čudno međutim, kada pacijent iskusi rad sa kinezi trakama, shvati koliko one u stvari pomažu i olakšavaju.

POSETITE NAS

Vladimira Tomanovića 37, Beograd (Konjarnik)

}

RADNO VREME

radnim danom 12-20h

POZOVITE NAS

+381 11 347 02 27

+381 64 244 87 21

PIŠITE NAM

fiziteros@yahoo.com

PRATITE NAS